! Belangrijke praktische info voor JV's en de ouders !

Bij de start van een vergadering verzamelen de jongverkenners en de jv-leiders gewoonlijk altijd op het Kerkplein.

Enkel de kleinere takken (dus NIET de jv's) verzamelen aan het speeltuintje in de Dorpstraat. Alvast bedankt!

=> Voor de nieuwe 1ejaars JV's en/of JV's nieuw bij onze scouts:

De Wet (bij de opening van een vergadering)

Wij zijn Jongverkenners.
Wij wagen het avontuur.
We zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
We willen samenwerken en beslissen.
We zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.

Zelf zet ik al eens de eerste stap.
Ik help graag waar ik kan.
Ik wil winnen en kan verliezen.
Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal,
leidingsvoorbeeld zal ons hierbij helpen.

Het avondlied  (om de vergadering af te sluiten)

Wij knielen neer om nu te zingen
Scouts en Gidsen knielen wij neder,
door de stilte weerklinkt onze beê
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.

Skoetje Jongverkenners

.

Skoektje November

Beste jv's, de leiding presenteert jullie terug een maand vol met top-activiteitein,let's start:

Zaterdag 1 november (14u-17u): Dorpsspel

Vandaag gaan we er weer keihard tegenaan met een stevig dorpsspel. Wie kent zijn dorp het best? En wie kent elke straatnaam, van in het centrum tot in de uithoeken van Neervelp en Kerkom? Vandaag zal het voor eens en voor altijd uitgevochten worden!

Zaterdag 7, 8 & 9 november: ! Hobbit-WEEKEND !

We gaan dit weekend op scoutsweekend met als thema “The Hobbit”. Bekijk snel het weekendfilmpje op youtube via deze link :)

En hier kan je de weekendbrief met alle praktische info nog eens rustig nalezen: Weekendbrief Jongverkenners.docx

Zaterdag 15 november (14u-17u): Dag van de Natuur !

Vandaag gaan we onze mooie natuur terug een handje helpen. Al spelend zonder skateboard zullen we een hele namiddag flink in een mooi stukje natuur meewerken met Natuurpunt. Vandaag is trouwens ook een kans voor jou om nieuwe coole werktechnieken aan te leren. En nadien worden we ook nog met lekkere versnapperingen (-;! Belangrijk: vergeet niet kledij die vuil mag worden en bottinnen/botten mee te nemen!

Zaterdag 22 november (‘savonds): Fakkeltocht voor 11.11.11 !

Ook dit jaar doet ook de scouts zijn bijdrage aan 11.11.11. Deze zaterdagavond organiseren we onze jaarlijkse fakkeltocht, voor ouders, leden, o-team, sympathisanten… . Meer praktische info volgt binnenkort op de homepage van deze website!

Zaterdag & zondag,  29 & 30 november: Mosselfeesten !

Vandaag, het allerlaatste weekend van november is het weer zover: onze jaarlijkse traditionele mosselfeesten staan op het programma! Nodig dus al je ouders, vriendjes, familie… uit om mosselen te komen eten! Zowel zaterdagavond en zondagmiddag kunnen jullie heerlijke mosseltjes en frietjes komen steken! Voor degenen die nog geen mosselen lusten, is er nog steeds stoofvlees, oef. De juiste uren volgen nog binnenkort.

GreetZ form the leadZ

Bob, Arne, Ward, Pieter, Jelle & Quinten