! Belangrijke praktische info voor JV's en de ouders !

Bij de start van een vergadering verzamelen de jongverkenners en de jv-leiders gewoonlijk altijd op het Kerkplein.

Enkel de kleinere takken (dus NIET de jv's) verzamelen aan het speeltuintje in de Dorpstraat. Alvast bedankt!

=> Voor de nieuwe 1ejaars JV's en/of JV's nieuw bij onze scouts:

De Wet (bij de opening van een vergadering)

Wij zijn Jongverkenners.
Wij wagen het avontuur.
We zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
We willen samenwerken en beslissen.
We zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.

Zelf zet ik al eens de eerste stap.
Ik help graag waar ik kan.
Ik wil winnen en kan verliezen.
Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal,
leidingsvoorbeeld zal ons hierbij helpen.

Het avondlied  (om de vergadering af te sluiten)

Wij knielen neer om nu te zingen
Scouts en Gidsen knielen wij neder,
door de stilte weerklinkt onze beê
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.

Skoetje Jongverkenners

Skoetje oktober

Zaterdag 4 oktober (14u - 17u): Drugsspel

"Drugs are bad": vandaag krijg je de kans om volledig de betekenis van dit Engelse zinnetje te weten te komen. Maar hoe dit voor jou zal verlopen is nog maar de vraag. Ben je iemand die makkelijk verslaafd geraakt aan suiker? Of ben je iemand die goed kleine spulletjes kan smokkelen? Of nog beter: wil je liever eens een flik spelen die alle drugszaken in één keer kan oplossen?! Wij zijn benieuwd naar jou, dus kom zeker af!

Zaterdag 11 oktober (13u30 - 17u): Jeugddag

Vandaag is het weer de jaarlijkse Jeugddag in onze gemeente! Er zullen opnieuw tal van coole  attracties zijn om je op uit te leven. Vandaar spreken we al af om 13u30 aan de ingang van de jeugddag (gemeentelijke basisschool Boutersem). Afhalen door de ouders is om 17u00. Gelieve 5 euro voor de inkom mee te brengen voorzien, aub.

Zaterdag 18 oktokber 2014 (14u - 17u): Één tegen Allen!

Dit keer staat er een geweldige scoutsklassieker op het menu: Een tegen allen of allen tegen één! Vandaag zullen jullie tesamen of alleen een hele reeks van moeilijke opdrachten binnen de tijd moeten volbrengen. Of dat jullie tegen elkaar is ofwel jullie tegen ons, kom je pas vandaag te weten ;-).

Zaterdag 25 oktober 2014 (19u-22u): Halloween-spel

Binnenkort is het weer halloween en hier hoort uiteraard een cool avondspel bij! Het wordt spannend activiteit in het donker, kom dus allemaal griezelig verkleed naar de scouts!

! Belangrijke praktische info voor JV's en de ouders !

Groetjes nog van jullie "strenge" maar lieve leiding

Bob, Quinten, Ward, Arne, Jelle en Pieter.

Skoetje September

Zaterdag 20 september 2014 (14u-17u): OVERGANG !

Jawel, 'lieve' JV's, het is zover! Het scoutsjaar staat je weer tegemoet en dat wil zeggen dat er terug een gevreesde overgang komt ;-) Wordt het een kop vol modder of bloem? En durven jullie het wel aan om een jaartje hogerop te klimmen? Bereid je mentaal dus maar goed voor en trek kledij aan die supervuil mag worden!

Zaterdag 27 september 2014 (14u-18u): Startfeest Scouts Boutersem!

Vandaag begint onze scouts officieel met het nieuwe scoutsjaar en dit doen we met een groots startfeest! Belangrijk: ook al jullie ouders, vrienden, scouts-symphatisanten, oud-leiding, kennissen... zijn vanaf 14u tot 18u allen zeer welkom!

Er zal heel wat te vieren zijn: we stellen jullie graag het nieuw uitgebreide leidingsteam en de nieuwe groepsleidingsploeg voor. Ook beginnen we dit jaar aan een nieuwe groep, namelijk Akaboutersem, waar leden met een beperking makkelijker hun weg kunnen vinden. Er zullen allemaal scoutsworkshops, springkastelen, standjes met spelletjes, eet- en drankstandjes... zijn.

Groetjes van jullie nieuwe leiding

Quinten. Bob. Arne. Pierre. Warre en Jelle

Jongverkenners