BELANGRIJK!!

BERICHT AAN OUDERS VAN JONG-GIDSEN & JONG-VERKENNERS
Wij willen graag het weekend van 25 en 26 april deelnemen aan Jongi5L. Dat is een weekend opgericht door de Gouw Oost-Brabant. Zo’n weekend wordt om de 3 jaar georganiseerd en er kunnen maar liefst zo’n 300 leden aan deelnemen.
Dat weekend zal doorgaan in St-Joris-Weert (20 minuten rijden) en zal 15 euro kosten per lid.

Omdat er maar 300 leden meekunnen en de gouw graag een richtaantal heeft per deelnemende scouts, zouden we jullie willen vragen om uw zoon/dochter voorlopig in te schrijven voor het weekend.

Dit doe je door een mail te sturen naar zoe.aerssens@hotmail.com met als onderwerp : “Weekend jong-gidsen” of “Weekend jong-verkenners”.

De deadline zal 26 februari zijn vermits we op 1 maart ons voor dit weekend moeten inschrijven. Wanneer dit gelukt is krijgt u een nieuwe mail met de nodige informatie om de inschrijving af te ronden.

Groetjes van de jongiverleiding!

De Wet (bij de opening van een vergadering)

Wij zijn Jongverkenners.  Wij wagen het avontuur.
We zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
We willen samenwerken en beslissen.
We zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.

Zelf zet ik al eens de eerste stap.
Ik help graag waar ik kan.
Ik wil winnen en kan verliezen.
Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal,

leidingsvoorbeeld zal ons hierbij helpen.

Het avondlied  (om de vergadering af te sluiten)

Wij knielen neer om nu te zingen

Scouts en Gidsen knielen wij neder,
door de stilte weerklinkt onze beê
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.

Skoetje Jongverkenners

Skoetje Maart

VRIJDAG 6 maart 19u00-22u00: Sluipspel

Nu de zomer eraan komt met haar korte nachten besefte jullie leiding dat dit weleens de laatste datum zou kunnen zijn voor een mega cool sluipspel. De leiding voegde naar goede gewoonte woord bij daad. Kleed jullie dus warm vooraleer jullie je in het donker wagen! Afspraak op het kerkplein, tot dan!
(op vrijdag omwille van quiz en trappistenavond van onze jintak)

14 maart 14u00-18u00: Techniekenvergadering

Het is een verplichte vergadering voor elk jongetje dat op weg is om een heuse jv te worden. Komt dus allen naar de vergadering. Ons doel? Surf naar: www.bestetechniekenvergaderingjvsooit.be

21 maart  14u00-17u00: Stadsspel

Wederom een knotsgek avontuur dat jullie te wachten staat. We verlaten ons vertrouwde boerennestje en brengen een bezoek aan de stadsmusjes. Een stad vol gevaren, maar vrees niet: jullie leiding leidt jullie er veilig doorheen.

Praktische info volgt nog.

De lente komt eraan! Wie je daarvoor moet bedanken? Jullie leiding natuurlijk:

Pieter, Bob, Arne, Quinten, Ward en Jelle

Graag gedaan ;)